Tarihi: 14 Şubat 2025 Saat: 09:00 - 17:00
Eğitim Yeri: Online
Eğitimin Hedefi
Gıda/Ürün güvenliği, Güvenilir gıdayı / ambalajı tüketicilere sürekli sunabilmenin yolu; gıda/ürün güvenliğinin tüm aşamalarında (üretim, paketleme ve dağıtım gibi) aşamalarında etkili bir Gıda/Ürün Güvenliği Yönetim Sitemi uygulamaktan geçer.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin de temelini Risk Analizi oluşturur. Etkili bir risk analizi, HACCP / HARM uygulamaları ile mümkündür. HACCP / HARM eğitimi; kuruluşlarında HACCP şartlarına göre risk analizi yapacak, uygulayacak ve geliştirecek olan sistemin aşamalarını katılımcılara kazandırmayı amaçlar.
Eğitimin Kapsamı
· HACCP / HARM Sistemi’nin amacı
· HACCP / HARM Sistemi’nin Adımları
· HACCP / HARM ekibinin kurulması
· Ön Gereksinim Programlarının oluşturulması
· Ürünlerin tanımlanması
· Amaçlanan kullanım şeklinin tanımlanması
· Akış diyagramının oluşturulması
· Akış diyagramının yerinde doğrulanması
· Tehlike analizinin yapılması – PRENSİP 1
· Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi (CCP’ler) – PRENSİP 2
· Kritik limitlerin oluşturulması – PRENSİP 3
· CCP’leri izleme sisteminin oluşturulması – PRENSİP 4
· Düzeltici faaliyetlerin belirlenmesi – PRENSİP 5
· Doğrulama ve geçerli kılma prosedürlerinin oluşturulması – PRENSİP 6
· Doküman ve kayıt kontrol yönteminin oluşturulması – PRENSİP 7
· HACCP/HARM Sistemi’nin kurulmasında çalışma safhaları
· Gıda / Ürün Güvenliği tehlikeleri
· Tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
· HACCP Planları hazırlanması
· Dokümantasyonun oluşturulması, kayıtların kontrolü
· Eğitimin Değerlendirilmesi ve Kapanış
Kimler Katılmalı
Gıda maddeleri üretiminden, Gıda/İlaç / Kozmetik ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki firmaların kalite ve üretim çalışanları
Eğitim Süresi
1 gün
Açıklama
HACCP eğitiminin en az % 80’ine katılan kişilere eğitim sonunda katılım belgesi verilir.
İnteraktif eğitim için kameraların açık tutulması zorunludur.
Kayıt başvuru sırasına göre alınmaktadır.
...